Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Archive for octombrie, 2015

Adaptari proiect, detalii cad, detalii tehnice – pentru proiectanti si arhitecti

Adaptari proiect, detalii cad, detalii tehnice – pentru proiectanti si arhitecti

Hidroplasto, membra a companiei germane Besagroup, a dezvoltat in timp parteneriate de calitate cu companii romanesti  si cu proiectanti si arhitecti implicati in proiecte de anvergura in infrastructura si constructii.

 

Facem un pas inainte in sustinerea unei relatii de calitate cu colaboratorii nostri oferind, prin site-ul www.hidroplasto.ro si prin newslettere: detaliile CAD ale produselor noastre, adaptari de proiecte si toate datele tehnice de care orice proiectant care lucreaza cu produsele Hidroplasto are nevoie.

Va invitam, daca nu sunteti deja clientul nostru vizitati sectiunea din site:

https://www.hidroplasto.ro/proiectanti.html

 

In aceasta sectiune veti gasi detaliile cad ale produselor noastre, instructiuni de instalare ale acestora si modele de adaptare proiect.

In plus, in sectiunea “Proiecte noi” va oferim in fiecare saptamana o noua solutie tehnica a echipei de specialisti Hidroplasto.

Unul din avantajele parteneriatului cu Hidroplasto consta in faptul ca noi asiguram supervizarea si instalarea produselor proprii de catre echipe specializate in Germania. Privim cu maxima seriozitate problemele sau doleantele partenerilor nostri. Raspundem oricaror solicitari in interval de maxim 24 de ore de la primirea acestora.

Pentru sfaturi, sugestii, idei, avem personal calificat care sta la dispozitia dumneavostra, se deplaseaza pe santier, discuta cu proiectantii si/sau constructorii.

Va invitam asadar sa ne vizitati site-ul si va recomandam gama de produse Hidroplasto, produse germane de calitate net superioara. Impreuna putem dezvolta un parteneriat de durata, si realiza proiecte si executii de calitate.

 

Hidroplasto. Model.adaptare .proiect
Hidroplasto. Model.adaptare .proiect

Profile dilatate – Hidroizolarea unei cladiri

Hidroizolarea unei cladiri

Hidroizolarea clădirii este o problema de o foarte mare importanta. Problemele care pot aparea daca nu se hidroizoleaza corect si cu materiale de buna calitate sunt diverse si au implicatii atat in domeniul economic cat si in cel al sanatatii: pete pe tavan, mucegai, vopseaua se cojeste, igrasie pe pereti si chiar in dulapuri. De aceea trebuiesc folosite hidroizolatii de cea mai buna calitate pentru prevenirea acestor probleme, mai ales in zonele in care o noua interventie (materialele folosite nu sunt de calitate si nu ofera o garantie a lucrarii pe termen lung) se poate face cu cheltuieli materiale foarte mari (hidroizolarea fundatiei unei cladiri).

Astfel, Hidroplasto® vine in intampinarea nevoilor dumneavoastra cu o gama larga de profile etansare care ofera garantia unei lucrari de calitate pentru o perioada de timp foarte indelungata: profile etansare pentru rosturi de lucru, de dilatatie, de contractie.

Hidroizolarea unei cladiri, de exemplu cu membrana, se poate face cu costuri mici, pentru moment, pentru ca garantia oferita de acest produs nu este mare moment in care lucrarea trebuie refacuta. Trebuie avut in vedere ca, refacerea hidroizolatiei, nu inseamna doar inlocuirea produsului deteriorat, astfel incat pretul pentru hidroizolarea cladirii va fi mai mare folosind membrana decat alegerea profilelor hidroizolante.

Folosisrea sistemelor de dilatatie

Hidroplasto®, prin profilele de imbinare Deflex®, ofera o gama larga de profile de imbinare atat pentru pardoseli cat si pentru pereti si plafon.

Profilele de imbinare pentru pardoseli, pereti si plafon Deflex® indeplinesc toate cerintele pentru a satisface nevoile care apar in exploatare.

Astfel, nefolosirea unui profil care sa corespunda din punct de vedere al capacitatii de incarcare conduce la deteriorarea profilului, a marginilor de imbinare ale rostului, a pardoselii si implicit la dificultati in exploatare. Acelasi lucru se intampla in cazul in care profilul folosit nu poate realiza miscarea preconizata a celor doua margini ale suprafetelor care se imbina. Alegerea unui profil de imbinare care nu hidroizoleaza, profilele Deflex® pot fi si hidroizolante, conduce la imposibilitatea exploatarii ca urmare a infiltratiilor de apa si implicit la cheltuieli materiale foarte mari.

Folosirea profilelor care indeplinesc toate cerintele de exploatare, capacitatea de incarcare si sustinere, adaptarea la miscarea suprafetelor pe care le imbina, hidroizolarea rostului, si care ofera o garantie de conformitate foarte mare este alegerea normala si corecta.

Profile dilatatie pentru pardoseli

Profile dilatatie pentru acoperirea rosturilor la pardoseli.

Profile dilatatie- Garantii peste 10 ani

Producem sisteme cu garantii de 10 ani

 

Inca de la inceputuri istoria companiei Hidroplasto arata o extindere catre noi domenii , dar mai ales se observa o dorinta de a aduce solutiile folosite de catre partenerii germani in Romania.

Cercetarea continua si colaborarile cu Departamentul Tehnic German au avut ca rezultat obtinerea unei noi solutii inovatoare in domeniul tratarii rosturilor de dilatatie la poduri, pentru miscari de 20 mm , lucru confirmat de Consiliul Tehnic Permanent pentru Constructii , Grupa Specializata Nr. 7 , Drumuri , Poduri Rutiere , Porturi si Aeroporturi din cadrul Cestrin , care dupa ce a analizat documentatia tehnica pusa la dispozitie , a eliberat Favorabil Agrementul Tehnic Nr. 005-07/227-2011, in favoarea companiei Hidroplasto ca Producator si Titular Agrement Tehnic.

Solutiile folosite pentru acest sistem , sistem cunoscut sub denumirea de HIDROPOD , confera o garantie de 10 ani , lucru oferit in exclusivitate in Romania de catre o singura firma, pentru tratarea acestor tipuri de rosturi, de pana la 20 mm.

Cunoscut inainte sub numele Viajoint , sistemul Hidropod vine cu imbunatatiri multiple , incepand de la tratarea rostului inca din interiorul sau la circa 2,3 cm si folosind un profil special elastic elaborat de catre compania Besaplast Kunststoffe GmbH , companie ce face parte din concernul Besagroup , alaturi de compania Gumba GmbH si Ela Bruckenlager GmbH , ambele specializate in echipamente complete pentru poduri cu o experienta de peste 50 de ani.

Cum beneficiem de experienta inginerilor specializati , umplerea rostului pana la nivel se face folosind un mortar elastic pentru fixari , miscarile fiind preluate atat de profilul special cat si de acest mortar ambele avand proprietati elastice.

Besaplast Kunststoffe GmbH  fiind o companie specializata in solutii hidroizolante , a adus imbunatatiri la vechiul sistem de dren care preia apa : o bariera de vapori creata  dintr-un cauciuc special polimeric care impreuna cu masticul se transforma intr-un singur corp oprind orice fel de infiltratii.

Ne laudam ca inovatiile si experienta partenerilor nostri ne ofera posibilitatea de a oferi garantia de 10 ani si pe acest sistem .

Hidroplasto ofera garantie de 10 ani pe dispozitivele tip Bj , fabricate in Germania , de catre compania Gumba . In timp numele companiei a devenit sinonim cu competenta tehnica in ceea ce priveste : echipamentele complete pentru poduri , incluzand suporti de deformare , suporti tip „pot” care preiau sarcini mult mai mari decat reazemele din neopren pe unitatea de suprafata , reazem „sferic” care datorita formei pot fi construite pentru rotatii mari , toate acestea fiind fabricate conform DIN 1337-3 si DIN 1337-7.

Portofoliul companiei este largit cu includerea de profile pentru acoperirea rosturilor de dilatatie , ce sunt

adecvate pentru translatii longitudinale de la 50 mm pana la 330 mm , fabricate din elastomeric armat. Suprafata

dispozitivului este blindata cu placa de aluminiu, iar nervurile si maginile protejeaza neoprenul impotriva

eroziuniii produse de cauciucuri. Armatura este din otel de inalta rezistenta si corespunde cerintelor standardului

german DIN 10025 (EN 10025).

               

              

                Besagroup este prezent in Romania prin Hidroplasto , subsidiara a acestui grup. De-a lungul anilor , ne-am infiintat mai multe puncte de lucru in cele mai importante regiuni din Romania . Compania activeaza in toate sectoarele de constructii , indeosebi in constructiile de poduri , tuneluri si in constructiile civile si industriale , dar si in segmentul constructiilor speciale . Principalul obiectiv al Hidroplasto este asigurarea unui inalt nivel calitativ al produselor furnizate , precum si al lucrarilor executate , investindu-se in acest sens resurse umane si tehnologii avansate in concordanta cu standardele europene . Agrementele tehnice , Certificatele C.E , departmentul de control si monitorizare lucrari , precum si garantiile oferite de minim 10 ani sunt argumente solide pentru a demonstra ca pe primul plan se afla Calitatea si gandirea unei lucrari ca durabilitate pe termen lung.

Pentru ca a devenit un jucator din ce in ce mai activ pe piata din Romania si pentru ca in acest moment avem nevoie de lucruri ce sa ne ajute sa ne aliniem la standardele si cerintele cele mai rigide, Hidroplasto a venit din nou in intampinarea dvs cu cele mai noi si mai inovatoare metode de rezolvare a celor mai complexe proiecte. Astfel, va anuntam pe acesta cale ca beneficiati Gratuit de toate detaliile CAD ale sistemelor oferite doar de Hidroplasto® la sectiunea speciala dedicata proiectantilor si rhitectilor ! 

 

 

                In speranta ca, oferta  de produse si servicii  prezentate va raspunde cerintelor dumneavoastra, va garantam intregul nostru sprijin in realizarea tuturor proiectelor, la cel mai inalt nivel de calitate.

Profile dilatatie- Criterii in alegere

Principalele criterii in alegerea profilelor de dilatatie pentru pereti si tavane, si in instalarea lor

 

Principalele criterii in alegerea profilelor de dilatatie pentru pereti si tavane, si in instalarea lor

Luni, 09 Aprilie 2012

Profilele de dilatatie pentru pereti si tavane nu sunt solicitate pentru a indeplini in aceeasi masura standardele ca si profilele de pardoseala.

Cu toate acestea, unele defecte ce pot fi evitate pot aparea adesea dupa instalare.

Aceste defecte rezulta simultan din alegerea gresita a profilului constructiv, cat si din instalarea lui incorecta.Pentru alegerea profilelor pentru rosturi de dilatatie perete si tavan trebuie avute in vedere urmatoarele :

–  Miscarea orizontala

–  Modul de asezare (aplicat, incastrat, de compresie)

–  Marimea rostului

–  Mediul in care este montat (obisnuit, industria chimica, industria alimentara etc)

–  Pentru cele montate exterior, informatii despre forta vantului.

Aceste profile pot fi:

  1. Incastrate – profile ce se monteaza sub tencuiala
  2. Aplicate – profile ce se monteaza peste tencuiala
  3. Profile de compresie pentru constructii nou prefabricate (Fatade)
  4. Profile pentru rosturi de trecere pentru acoperisuri suspendate
  5. Profile de tencuire (ghips)
  6. Profile pentru sistemul termic al peretilor (ETICS) – Sistem izolare termica externa
  7. Profile pentru rosturi seismice , aparent identic cu profile pardoseala seria DEFLEX® 850

 

Profil Deflex® 321-100 pentru perete si tavan special

 

Recomandari de instalare:

 

  1. Pentru lungimi de rost mai mari ca lungimea standard a barelor laterale (sinelor) de profil (3m, respectiv 4 m), se recomanda sa se comande sinele separat si profilul de insertie separat, si sa se comande profilul de insertie ca o singura piesa de lungimea necesara.
  2. Pentru montare, se va proceda de sus in jos, daca este posibil. In acest scop, introduceti profilul de insertie in prima lungime de sina si strangeti santul sinelor laterale aproximativ la fiecare 10 pana la 20 cm distanta, pe o lungime de circa 1 pana la 2 m, cu clesti in asemenea maniera incat insertia sa nu poata aluneca din sant dupa instalare datorita greutatii proprii.

Aceasta se va face doar pentru primii 1 pana la 2 m lungime.

  1. Puteti acum fixa prima sina pe intreaga ei lungime, astfel :

a). Insurubare

b). Lipire si insurubare

c). Lipire (doar in spatii interioare)

*In acest proces, va rugam verificati ca profilul de insertie este instalat cu precomprimare pastrand aria vizibila descrisa pentru profilul corespunzator. Latimea vizibila dupa instalare poate fi gasita in datele catalogului la dimensiunea S.

  1. Glisati in sus lungimile ulterioare de sina de-a lungul profilului de insertie si fixati sinele laterale ca la punctul 3. Umezind santul de la sinele laterale cu apa cu sapun se va obtine usurarea impingerii in sus a sinelor laterale prin profilul de insertie.
  2. In loc de a proceda ca la punctul 3., puteti deasemenea preveni insertia de  a aluneca, prin utilizarea unei lungimi mai mari de profil de insertie si asigurarea lui prin mijloace mecanice de fixare in zona tavanului ( in mod invizibil, daca este posibil ).

Exemplu profil Deflex® de colt(Ecke)

profil dilatare

profile dilatatie

Profile dilatatie- Proiect Palas Mall Iasi

ub premisa profesionalismului nemtesc , Hidroplasto® continua  sa demonstreze importanta utilizarii produselor atestate conform cerintelor actuale de calitate avand la baza  o indelunga experienta in domeniul constructiilor  si demonstrand permanent o  adaptarea rapida la cerintele pietei . Experienta si tehnologiile pe care compania le ofera dau garantia unor produse si servicii de calitate superioara.

In colaborare cu firmele Eurotiles si Romini Ceaning  ,Hidroplasto a contribuit la lucrarile din  cadrul proiectului PALAS MALL , IASI , prin furnizarea de profile Deflex®, necesare tratarii rosturilor de dilatatie pe o lungime de 140 ml  .Proiectul se intinde pe o suprafata de peste 320.000 de mp si reprezinta o premiera atat nationala cat si pentru portofoliul imobiliar al companiei Iulius Group, fiind cea mai mare investitie realizata vreodata in zona Moldovei.Conform presei locale ,termenul de finalizare a lucrarilor este 31.05.2012.

 Acesta integreaza un complex unic de spatii comerciale, hoteliere, birouri clasa A, apartamente, o parcare subterana de aproximativ 2 500 de locuri si un perimetru de entertainment. Amplul proiect , Palas Iaşi va face parte dintr-un proiect mixt, care mai cuprinde şi hoteluri, clădiri de birouri şi apartamente, investiţia totală fiind estimată la 260 milioane Euro.

Pentru acest proiect  , pe partea de profile pentru rosturi de dilatatie ,s-au utilizat profilele Deflex® din seria 446N-100 si 445-050 special concepute pentru toate tipurile de suprafete.Acestea au in  componenta insertia din Nitriflex® , material de baza cu un grad inalt de calitate confrorm DIN 18541 si componenta aluminiu .

Producţia de profile de îmbinare DEFLEX® este supusă testarii periodice efectuata de către MPA Universitatea Stuttgart. MPA Universitatea Stuttgart este autorizată ca şi autoritate de testare, control şi certificare la nivel european pentru lagăre în cadrul ingineriei structurale şi ca autoritate de testare pentru rosturile de dilataţie. Testarea părţii terţe include verificarea calităţii produsului şi verificarea producţiei în fabrică a producătorului cu documentaţia la intervale specifice şi la discreţia autorităţii de testare.

Hidroplasto si-a castigat pe piata romaneasca respectul si aprecierea profesionistilor prin calitatea si varietatea produselor oferite, prin respectarea termenelor de livrare si prin preturile practicate, adaptate pietei romanesti.

Norme de deviz pentru sisteme HIDROPLASTO

Programul hidroplasto.devizonline.ro permite:

– Crearea si editarea unui deviz folosind norme de deviz pentru sisteme HIDROPLASTO si oferte de preturi din catalogul HIDROPLASTO;
– Calculul cantitatilor de lucrari folosind formule de calcul cu parametri;
– Tiparirea formularului F3 (lista cu cantitati de lucrari, conform ordin 863/2008);
– Tiparirea listelor de materiale, manopera, utilaj, transport atasate devizului.

 

Hidroplasto a incheiat un parteneriat cu firma Soft magazin ce dezvolta solutii profesionale – norme de deviz si program devize pentru evaluarea, ofertarea si decontarea lucarilor in constructii si instalatii.

Norme de deviz pentru sisteme HIDROPLASTO: 

CR01+ – Profile de dilatare Hidroplasto pentru pardoseala 

CR02+ – Profile de dilatare Hidroplasto rosturi pardoseala impermeabila

CR03+ – Profile de dilatare Hidroplasto pereti si tavane 

CR04+ – Profile de dilatare Hidroplasto pentru rosturi la pardoseli 

CR05+ – Profile Hidroplasto pentru rosturi de dilatatie cu izolare termica 

CR06+ – Profile hidroizolante Hidroplasto pentru constructii externe / interne 

CR07+ – Profile hidroizolante Hidroplasto, pentru rosturi dilatatie externe / interne 

CR08+ – Profile hidroizolante Hidroplasto, pentru sigilari structurale 

CR09+ – Suporti Hidroplasto elastomerici nearmati pentru grinzi si stalpi de sustinere 

CR10+ – Suporti Hidroplasto glisanti elastomerici pentru grinzi si stalpi cu deplasare mare 

CR11+ – Benzi de reazem Hidroplasto glisante pentru sustinerea planseelor, cu centrarea sarcinii 

CR12+ – Suporti Hidroplasto de amortizare a sunetului pentru suportul podului de scari, plansee, poduri de legatura, etc 

CR13+ – Folie glisanta Hidroplasto tip TG 

PK02+ – Dispozitiv rosturi dilatatie Hidroplasto tip BJ 50 pentru rosturi la poduri

 

Preturi la materiale HIDROPLASTO:– Preturile la materialele HIDROPLASTO sunt actualizate constant si sunt furnizate direct de catre producator.

 

Despre HIDROPLASTO

Hidroplasto este membru al concernului german Besagroup , ce are in componenta sa peste 11 companii , o experienta de peste 51 de ani ,si sucursale in peste 50 de tari.
Besagroup este prezent in Romania prin Hidroplasto , subsidiara a acestui grup. De-a lungul anilor , ne-am infiintat mai multe puncte de lucru in cele mai importante regiuni din Romania . Compania activeaza in toate sectoarele de constructii.

 

http://hidroplasto.devizonline.ro/

Impermeabilizarea rosturilor de dilatatie ale parcarilor

Imediat ce segmentul  constructiilor civile si industriale si-a reluat pozitia pe harta dezvoltarii marilor proiecte, Hidroplasto se mentine din nou pe primele locuri in ceea ce priveste furnizarea si punerea in opera a materialelor pe care le pune la dispozitia noilor clienti, cat si a celor deja consacrati.
Tratarea rosturilor de dilatatie ale parcarilor unor importante centre comerciale a fost posibila prin utilizarea profilelor impermeabile din clasa  500, respectiv Deflex 500/Nb.
Beneficiarii ELECTROPUTERE Mall Craiova si IRIS Mall Bucuresti, au ales produsele germane constientizand faptul ca folosirea unor profile necorespunzatoare inseamna costuri duble pentru inlocuire, iar solutiile germane echivaleaza cu garantia calitatii.
Antreprenorii cauta solutii moderne si sigure pentru lucrarile pe care le executa, in timp ce Hidroplasto raspunde intotdeauna asteptarilor Inginerilor, arhitectilor cat si a proiectantilor.
Credem si sustinem inovatia de aceea consideram ca piata romaneasca avea neaparata nevoie de tehnologiile oferite de furnizorul dumneavoastra de profile pentru rosturi de dilatatie – Deflex Fugensysteme Gmbh prin Hidroplasto – membru BESAGROUP.

Solutii moderne pentru tratarea rosturilor de dilatatie

Rosturile de dilataţie, permit dilatarea şi contracţia plăcilor de beton fără a genera tensiuni ce pot afecta negativ structurile alăturate.

Un profil de dilataţie este un profil special, realizat pentru tratarea rosturilor, permitânddeplasarea structurilor fără a deteriora stratul de beton sau suprafaţa finită. Date fiind materialele de înaltă calitate folosite în finisaje, folosirea neadecvată a profilelor pentru rosturi, poate conduce la pagube însemnate.

Tratarea rosturilor de dilataţie reprezintă o condiţie obligatorie de îndeplinit în construcţia a două sau mai multe structuri.

Antreprenorii caută soluţii moderne şi sigure pentru lucrările pe care le execută.

 

HIDROPLASTO răspunde întotdeauna aşteptărilor proiectanţilor, arhitecţilor, cât şi a inginerilor.

 

Credem şi susţinem inovaţia de aceea considerăm că piaţa românească avea neaparată nevoie de tehnologiile oferite de furnizorul dumneavoastra de profile pentru rosturi de dilatatie – Deflex Fugensysteme GmbH prin HIDROPLASTO – membru BESAGROUP.

 

Detalii:

www.hidroplasto.rowww.profiledilatatie.ro

tel:  0231.52.25.25, fax: 0231.52.25.26

sau

e-mail: office@hidroplasto.ro

profile dilatatie

 

Studiu de caz : Sistem impermeabilizare si acoperire a unui rost seismic

Problema

Se cere rezolvarea rostului din pardoseala; zona circulabila, trafic pietonal.

Rezolvare

Pentru rezolvarea rostului seismic, cu dimensiunea de Fb=180mm vor fi folosite urmatoarele profiluri: Besaplast®AAON 500, Deflex®850-150, Deflex®399-150.

Pentru impermeabilizarea rostului, dinspre partea inferioara, se va folosi profilul special Besaplast®AAON 500. El se aplica extern si va hidroizola rostul seismic nepermitand infiltrarea apei . La partea superioara, pentru a se permite trafic pietonal, vom monta profilul seismic Deflex®850-150. Insertia acestui profil poate fi facuta din pardoseala care se foloseste pe intreaga suprafata. Deflex®850-150 poate continua in zona de perete cu profilul Deflex®399-150 care are un aspect identic. Astfel prin folosirea materialelor de o calitate superioara oferite de Hidroplasto® s-a rezolvat rostul seismic.