Your browser (Internet Explorer 6) is out of date. It has known security flaws and may not display all features of this and other websites. Learn how to update your browser.
X

Profile dilatatie design

Profile dilatatie design pentru pardoseala si perete

Profile dilatatie  decorativ pentru proiecte prestigioase . (Palate ,  mall-uri , sedii de birouri)

Profile dilatatie  testat la rezistenta la foc conform cererii clasei – fire behaviour tested E to DIN EN 13501-1.mpa-nrw-qualitylabel

latimea rostului (mm) Max.  Inaltimea profilului de dilatatie  (mm) Max.  Material
  50                       25 , 30 , 40 , 55 Nitriflex ,   Aluminiu ,Alama ,  Otel Inoxidabil

 

Profil dilatatie design

 

Profile dilatatie design  Hidroplasto 446/cPL

 

Profile dilatatie  design pentru pardoseala si perete

Profile dilatatie  decorativ pentru proiecte prestigioase . (Palate ,  mall-uri , sedii de birouri)

Profile dilatatie  testat la rezistenta la foc conform cererii clasei – fire behaviour tested E to DIN EN 13501-1.mpa-nrw-qualitylabel

latimea rostului (mm) Max.  Inaltimea profilului de dilatatie (mm) Max.  Material
  50    40 , 45 , 55 , 60 , 65 , 85 , 105 Nitriflex ,   Aluminiu ,Alama ,  Otel Inoxidabil

 

Profile dilatatie design

 

Profile dilatatie design Compania noastra va recomanda urmatoarele culori pentru pardoseli:

-Frosted

-Enigma

-Rain

-Stainless Steel

-Brass

 

 profil design Hidroplasto  profil design Hidroplasto  profil design Hidroplasto  profil design Hidroplasto
 profil design Hidroplasto  profil design Hidroplasto  profil design Hidroplasto  profil design Hidroplasto
 profil design Hidroplasto  profil design Hidroplasto  profil design Hidroplasto  profil design Hidroplasto
 profil design Hidroplasto profil design Hidroplasto  profil design Hidroplasto  profil design Hidroplasto

 

profil design Hidroplastoprofil design Hidroplasto

Ce este un rost de dilatatie?
Urmare a mai multor cauze, elementele structurale ale cladirilor sunt supuse unor solicitari si incarcari interne. Uneori magnitudinea acestor solicitari este prea mare pentru a fi ignorata.

Ce provoaca aceste solicitari si incarcari interne?
Miscari de dilatatie si contractie, diferenta de structura a solului pe care este amplasata constructia, miscarile seismice si sarcina provocata de vant, toate acestea putand determina slabirea rezistentei cladirii.
Pentru a preveni aceste presiuni si solicitari interne suplimentare, in unele cazuri este necesara delimitarea constructiei in mai multe zone, astfel ca fiecare zona sa fie supusa unor tensiuni si solicitari de mai mica intensitate. Aceasta delimitare a constructiei se realizeaza prin crearea unui rost de dilatatie care incepe de la fundatia cladirii si se termina la acoperis, traversand toate nivelurile cladirii: pardoseli, pereti, tavane.
Rostul de dilatatie trebuie determinat in urma unor calcule statice si dinamice facute de ingineri specialisti in structuri. Pe baza unor astfel de calcule, se determina amploarea prevazuta a miscarii structurii si se alege latimea rostului de dilatatie capabil sa absoarba aceasta miscare.
Locatia optima a rostului de dilatatie este de asemeni determinata de ingineri specialisti in structuri, prin luarea in calcul a diverse criterii. De exemplu, daca cladirea este alcatuita din blocuri de diferite dimensiuni, atunci rostul de dilatatie trebuie proiectat pentru a separa aceste blocuri. in cazul in care lungimea cladirii este mai mare de o anumita valoare specificata in standarde, atunci este necesara crearea de rosturi de dilatatie pentru a diviza lungimea cladirii in mai multe zone mai mici.

Pentru ce tipuri de cladiri este necesara crearea unor rosturi de dilatatie?
Centre comerciale, spitale, institutii de invatamant, parcari, cladiri de birouri, fabrici s.a.m.d. ….

Ce este un profil pentru rosturi de dilatatie?
Un profil de dilatatie este un profil special, realizat din aluminiu sau otel, care este utilizat pentru a acoperi rosturile de dilatatie, permitand deplasarea blocurilor din care sunt alcatuite constructiile, fara a deteriora stratul de beton sau materialul de acoperire a acestuia. De obicei, profilul de dilatatie este prevazut cu insertii din cauciuc.

Importanta utilizarii profilelor de dilatatie
In cazul in care nu se utilizeaza profile de dilatatie sau daca se utilizeaza profile de dilatatie neadecvate, pot aparea crapaturi si fisuri la suprafata materialului de finisaj sau la marginile acestuia. De cele mai multe ori, repararea acestor neajunsuri si utilizarea profilului de dilatatie corect costa mult mai mult decat utilizarea de la bun inceput a unui profil de dilatatie corespunzator si intarzie punerea in functiune a imobilului.

Profile dilatatie design , Profile dilatatie design , Profile dilatatie design , Profile dilatatie design , Profile dilatatie design , Profile dilatatie design , Profile dilatatie design , Profile dilatatie design , Profile dilatatie design , Profile dilatatie design , Profile dilatatie design , Profile dilatatie design , Profile dilatatie design , Profile dilatatie design , Profile dilatatie design

Leave a comment  

name*

email*

website

Submit comment